Education System in Malaysia

Education System in Malaysia
 
Primary and Secondary Education

Primary education (a period of 6 years) and secondary education (5 years encompasses 3 years of lower secondary and 2 years of upper secondary)
 
 
 
 
Post-secondary Education
Upon completion of secondary education, students can opt to pursue 1 to 2 years of post-secondary education. This is the university entrance preparatory course.
 
 
 
Tertiary Education
專上教育

At tertiary education level, institutions of higher learning offer courses leading to the awards of certificate, diploma, first degree and higher degree qualifications (at academic and professional fields). The duration of study for a basic bachelor degree programme is 3 years and the courses of study at this level are provided by both the public and private education sectors, attracting many international students.

  
Public Institutions of Higher Learning
(Government-funded)
Public (government-funded) institutions of higher learning, for example :
1) Public universities,
2) Polytechnics,
3) Community colleges,
4) Teacher training institutes.
Private Higher Educational Institutions (PHEIs)
(Private-funded)
Provide tertiary education leading to the awarding of certificate, diploma and degree qualifications.
Private higher educational institutions (PHEIs), for example,
1) Private universities,
2) Private university colleges,
3) Foreign branch campus universities
5) Private colleges.
 
 

 
FUTURE EXPERT INSTITUTE & ASSOCIATES
(Foreign educational, Immigration Advisors & English Language institute)  Private Educational Institutions (PEIs)Provide education at preschool, primary and secondary levels. They comprise private schools and foreign system schools in Malaysia.

1 comment:

  1. Perkongsian yang sangat berkualiti.Di dalam blog ini memfokuskan mengenai Sistem Pendidikan di Malaysia ia adalah topik yang menarik bagi saya.Blog ini banyak memberi maklumat yang berguna kepada semua yang sedang mencari isi kandungannya yang terperinci dan lengkap. Di sini,saya berkongsi sumber rujukan untuk anda boleh mendapatkan penulisan yang berkualiti dan terbaik dengan hanya melayari link di
    proofreading malaysia dengan maklumat yang diberikan ini dapat membantu anda semua mendapatkan isi kandungan yang berkualiti di dalam menyiapkan kertas kerja yang diberikan oleh tenaga pengajar masing-masing kerana perkhidmatan ini disediakan oleh mereka yang sudah lama berpengalaman dalam bidang penulisan.
    Terima Kasih dengan perkongsian yang berguna.

    ReplyDelete